spell check Krunea ENaRo | Krunoslava-krunea

Krunea ENaRo
E-ko

Materijali koji se koriste kao osnova za izradu poluproizvoda su isključivo prirodnog porijekla: svila, pamuk, vuna, lan. Održavanje gotovog proizvoda je putem pranja ili kemijskog čišćenja, a pri nošenju nema nikakvog nepoželjnog djelovanja na kožu.

N-atur

Prepoznatljivost ovog stila je u realistično oslikanom detalju iz prirode kao npr. cvijeće, lišće, grožđe, pejsaž i sl. Boje svega proizvedenog maksimalno se nastoje približiti prirodnom skladu – harmoniji boja u prirodi.

R-omantik

Sve do sada izneseno upućuje opet na prirodan slijed kod izbora kroja nekog dijela odjeće iz ovakvog proizvoda, a to je jednostavnost i romantična opuštenost i prije svega ugodnost nošenja.


Cijeli ovaj stil prožet je idejom o potrebi svjesnog odnosa prema prirodi, kojom smo okruženi, njenoj vrijednosti i ljepoti i našoj mogućnosti da u njoj uživamo, ali i dužnosti da je čuvamo i štitimo.

Zaključak je da ovakav prilaz odijevanju ne podliježe modnom diktatu zbog čega je svakome ostavljena sloboda kreiranja i prilagođavanje vlastitim željama. Oslikani detalj motivom može biti usklađen sa nekim događajem:

  • promocija vina
  • svečanost perunike (koja je proglašena hrvatskim nacionalnim cvijetom pa se marame i odjeća oslikana njima mogu koristiti u protokolarne svrhe)
  • hrvatske šume u bojama svih godišnjih doba
  • događaji na moru, promocije u turizmu
  • događanja vezana za bilo koju vrstu cvijeća

Oslikani komadi prije ugrađivanja u osnovni materijal bivaju provjereni pranjem, zbog čega je potrebno oprati i osnovni materijal. Tako kod gotovog proizvoda pri prvom pranju nema nikakvih promjena. Oslikani vuneni materijali, koji su podvrgnuti fiksiranju boje na 100°C, izvrsno podnose kemijsko čišćenje.

Sva prava pridržana © 2015 Krunoslava-krunea | Kreirao: Bože Čolak